Ota yhteyttä >

SBS Discovery Media on Suomen aktiivisin monimediatalo, johon kuuluvat radiokanavat The Voice, Iskelmä, Radio City ja Radio Pooki sekä vahvassa kasvussa olevat TV-kanavat TV5 ja Kutonen.

Blogi

Ei alainen, vaan valmennettava

Luotu 24.11.2014 15:12
Kirjottanut Heli Thorén

Hyvä johtaja ei asetu alaisensa yläpuolelle, vaan ennemminkin tukee, antaa turvaa ja toimii valmentajana. Hän valmentaa kohti parempia tuloksia – alaisen rinnalla, ei yläpuolella.

Oman media-alan urani aikana olen kokenut monenlaista johtamista. Huonoimpina johtamiskokemuksina mieleeni ovat jääneet esimiehet, jotka ovat olleet omissa saappaissaan epävarmoja. He ovat saaneet energiaa omasta asemastaan ja nähneet itsensä nimenomaan parempina, voimakkaampina ja asettuneet näin toisten – omien alaistensa  – yläpuolelle.

Itse jopa vierastan sanoja esimies ja alainen. Mielestäni myös ne viestivät asetelmasta, jossa toinen olisi suhteessa toiseen alemmassa asemassa. Vaikka näin organisaatiokaaviossa onkin, koen sen käytännön työn ja johtamisen kannalta merkityksettömäksi – ehkä jopa vaaralliseksi ajatustavaksi. Valmentaja-asenne hukkuu johtajan käyttäessä valtaansa luoden illuusion omasta suuruudestaan.

Tekstin aluksi kirjoittamani lauseet kiteyttävät mielestäni hyvän johtamisen – johtamistavan, josta olen saanut nauttia nykyisessä työpaikassani SBS Discoverylla. Vaikka esimiehen tehtävänä on toki pitää lankoja käsissään, sen voi tehdä monin tavoin. Huomaamatta, luoden turvaa ja järjestystä tai uhkaavasti omaa asemaansa alleviivaten. Omien johtamiskokemusteni perusteella olenkin päätynyt siihen lopputulokseen, että itsevarma ja itsensä kanssa sinut oleva johtaja on todennäköisemmin myös hyvä johtaja. Hän luottaa itseensä, arvostaa itseään ja sitä kautta osaa myös arvostaa muita.

”Valtaa pitäisi antaa vain sellaiselle, joka sitä ei erityisemmin halua.”

Kirjailija Tommy Hellstenin twiittaama ajatus kiteyttää pohjan hyvälle johtajuudelle:

  • Hyvä johtaja saa energiaa yhdessä tekemisestä ja onnistumisesta.
  • Hyvällä johtajalla kannustaminen ja arvostaminen tulevat luonnostaan.
  • Hyvä johtaja ei janoa valtaa, vaan hänellä on halu auttaa ja luotsata valmennettaviaan eteenpäin
  • Hyvä johtaja uskaltaa palkata jopa itseään etevämpiä valmennettavia, ja ylistää heitä ylpeydellä suureen ääneen.
  • Hyvä johtaja uskaltaa delegoida ja antaa valtaa myös työntekijälle itselleen.

Luovalla alalla työskennellessä koen, että valmentajan on uskallettava antaa vapautta valmennettavalleen tehdä työtään luovasti. Parhaimmat ideat eivät aina synny oman työpisteen äärellä, eikä upeimpia artikkeleita välttämättä kirjoiteta kahdeksan ja neljän välillä.

Luottamus ei ainoastaan luo hyvää työilmapiiriä, vaan mielestäni vaikuttaa myös työtulokseen. Kun valmennettava ampaisee radallaan juoksuun, valmentaja istuu luottavaisena katsomossa. Hän uskoo siihen, että juoksu kulkee. Omalla kohdallani olen oivaltanut pääseväni varmimmin maaliin, kun myös oma olo työyhteisössä on luottavainen ja rento. Valmentajan luottamus ja varmuus johtamisessa heijastuvat suoraan valmennettavaan: syntyy halu yltää parhaimpaansa ja olla luottamuksen arvoinen.

Loppujen lopuksi molemmat voittavat.

-Heli

 

 

Tunnettujen brändien kautta SBS Discovery Media tavoittaa päivittäin yli 3 miljoonaa suomalaista niin radiossa, netissä kuin TV:ssä tarjoten laajan kattauksen musiikkia, viihdettä ja lifestyle -sisältöjä eri kohderyhmille.

SBS Discovery Media haluaa olla mainostajan paras kumppani. Kanavien monimediakonseptit tuovat kekseliäästi ja iloisen kaupallisesti asiakkaiden kampanjat osaksi laadukkaita ohjelmasisältöjä radiossa, netissä, televisiossa ja tapahtumissa.

Yhtiöryhmän liikevaihto vuonna 2012 oli 29 M€, josta radio- ja onlineliiketoiminnan osuus oli 17 M€. Kaiken kaikkiaan SBS Media työllistää Suomessa 160 media-alan ammattilaista. Yhtiö on sijoittunut erinomaisesti Great Place To Work –tutkimuksessa ja sen tavoitteena on olla Suomen paras media-alan työpaikka.

Tiedotteet

Avoimet työpaikat

SBS Discovery Media työnantajana

SBS:n palveluksessa työskentelee n. 150 media-ammattilaista sekä iso joukko freelancereita. Henkilökuntamme on poikkeuksellisen tyytyväistä väkeä, mistä osoituksen esimerkiksi sijoittumisemme parhaiden joukkoon Suomen Parhaat Työpaikat -tutkimuksessa neljänä vuonna peräkkäin. Meillä saa olla oma itsensä ja erilaisia persoonia ymmärretään hyvin. Vastuuta ja koulutusta on tarjolla ja mahdollisuuksia erilaisiin vapaa-ajan viettoihin tarjotaan jatkuvasti.

Vaatimuksiakin on: meillä pärjätäkseen pitää olla valmis tekemään paljon töitä ja tekemään parhaansa joka päivä. Organisaatiorakenteemme suosii oma-aloitteista työntekoa ja jokaisen työntekijän pitääkin kantaa vastuuta itsestään ja yrityksestä.

Haluamme että töissä on hauskaa, siksi palkkaammekin mieluiten positiivisia, hauskoja ja iloisia ihmisiä, jotka ovat ahkeria ja janoavat menestystä. Innovatiivisuudesta ja kyvystä ajatella poikkeuksellisesti ei ole täällä haittaa, päinvastoin.

Mikäli haluaisit työskennellä SBS Discovery Median palveluksessa ja aidosti nauttia työssä käymisestä, tutustu avomiiin työpaikkoihimme. Jos sinulle sopivaa työtä ei juuri nyt ole tarjolla, voit myös lähettää meille avoimen työhakemuksen ansioluetteloineen osoitteeseen kaisa.itkonen(a)sbs.fi

Suomen Parhaat Työpaikat 2013 Suomen Parhaat Työpaikat 2012 Suomen Parhaat Työpaikat 2011
 
Suomen Parhaat Työpaikat 2010 Suomen Parhaat Työpaikat 2009 Suomen Parhaat Työpaikat 2008

Avoimet työpaikat

Ei avoimia työpaikkoja tällä hetkellä